Informatie bij overlijden

Direct na een overlijden moeten er veel complexe financiële zaken geregeld worden. In veel gevallen mist het overzicht en komt het verwerkingsproces (noodgedwongen) pas veel later op gang. Splitting ontzorgt u met de onderwerpen die betrekking hebben op de financiën (zowel inkomen als vermogen), fiscaliteiten (aangifte inkomstenbelasting en erfbelasting), maar ook andere praktische zaken en vragen komen aan de orde. Hierbij kunt u denken aan het inlichten van diverse instanties van het overlijden en het volledig in kaart brengen van uw gehele financiële huishouding. 

 

Wat moet er worden geregeld na de uitvaart?

  • Informeren van (eventuele) werkgever, bank- en verzekeringsinstellingen, pensioenfondsen en eventuele hypotheekverstrekker.
  • Doen van de laatste aangifte inkomstenbelasting van de overledenen binnen een gestelde termijn
  • Doen van de aangifte erfbelasting van de overledene binnen een gestelde termijn.
  • Daarnaast zullen andere (praktische) zaken dienen te worden geregeld en dient er overzicht te komen in de financiën. Hierbij kunt u onder meer denken aan de fiscaliteit met betrekking tot de eigen woning en hoe het inkomen er voor de toekomst uit gaat zien.

 

Splitting ontzorgt

In overleg met u regelt Splitting de financiële en praktische zaken die na een overlijden geregeld moeten worden. Samen met u breng ik deze zaken in kaart en zorg er voor dat alles geregeld is. In deze hectische periode wordt u door Splitting begeleid én ontzorgd. De financiële, fiscale en juridische aspecten worden goed en deskundig geregeld, zonder de emotionele aspecten uit het oog te verliezen.